UNE gjenopptar behandlingen av Afghanistan-saker

Situasjonen i Afghanistan har lenge vært alvorlig og uforutsigbar. UNE har den siste tiden innhentet informasjon og gjort vurderinger av den politiske, sikkerhetsmessige, menneskerettslige og humanitære utviklingen i landet.

På bakgrunn av de vurderingene har de nå bestemt at de vil gjenoppta behandlingen av saker fra Afghanistan. UNE skriver på sine hjemmesider:

«De som oppholder seg i Norge og ikke har en sak til behandling i UDI eller UNE, kan be om en ny vurdering av saken (omgjøringsanmodning). Hvis de ikke allerede har saken sin til behandling, må de sende inn en omgjøringsanmodning, enten  selv eller via en fullmektig eller advokat. Personer som ber om omgjøring, og får utsatt iverksetting, har lov til å oppholde seg i Norge inntil deres sak er blitt vurdert på nytt.»

Vår dyktige advokatfullmektig Nabila Amri har utlendingsrett som sitt spesialfelt. Hun har god erfaringer med saker fra Afghanistan, og snakker både dari og farsi. Nabila Amri kan kontaktes på telefon 408 63 602 eller pr. e-post: na@advokatfirmajahaj.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.